Eldrivna motorcykel modeller

Att köra motorcykel är så mycket mer än bara fart och upplevelse; det är en unik känsla av frihet, adrenalin och befrielse på en och samma gång. Har du ännu inte tagit en åktur på en hoj är det svårt att egentligen förstå den passion vi fantaster har för motorcykeln. Nya trender och tendenser når även mc-världen och det mer miljömedvetna tänket har nu nått även hit, vilket inte alls är tråkigt utan tvärtemot en framgång för motorcykelbranschen!

Miljömedvetenhet inom mc-världen

Den senaste tiden har eldrivna motorcyklar blivit en het potatis inom motorbranschen och nya uppstickare till tillverkare har norpat marknadsandelar med sina innovativa modeller som är snabba, tysta och miljömedvetna. Vem kunde tro bara för några år sedan att den sanne mc-knutten faktiskt skulle köra en eko-vänlig hoj som knappt låter? Intressant är att legendariska tillverkare som Harley-Davidsson nu satsar stort på eldrivna motorcykelmodeller som en del av företagets framtida koncept. Ett annat bevis för att eldrivna motorcyklar är det senaste inom motorcykelbranschen är att vi under nästa år kommer att bli presenterade den första MotoE serien för eldrivna motorcyklar. Så att det miljömedvetna tänkandet nått den tuffa mc-världen är med andra ord ett faktum!

Svenska tillverkare

Även i Sverige har de eko-vänliga motorcyklarna blivit business där tillverkare som Cake för inte länge sedan lanserade sin första eldrivna modell, “Kalk”. Den är framför allt framtagen för den som gillar att köra hoj i tuffare terräng och inspirationen kommer från både mountainbike och enduro.

Förutom syftet att minska koldioxidutsläppen från traditionella motorcyklar är Cakes målsättning med sin tillverkning av eldrivna motorcyklar att bygga smidiga och betydligt lättare fordon. Istället för en motorcykel på över 100 kilo väger den här eldrivna modellen knappt 70 kilo och med andra ord betydligt lättare att hantera för oerfarna mc-körare. Kalk-modellen från Cake har ett batteri på 2,6 kWh och det innebär att en laddning ger cirka åtta mil i räckvidd. Som mest kan du köra i 80 km/h.