Köpa motorcykel? Tips på vägen!

När du äntligen har ditt efterlängtade mc-körkort i handen, kläder inköpta och körlusten triggats igång är det bara motorcykeln som fattas. Att köpa en ny eller begagnad motorcykel kräver sin lilla tid för att säkerställa att du investerar i rätt hoj för just ditt bruk och dina behov. Det är precis som när du köper bil viktigt att tänka på mycket mer än bara prislappen och har du inte någon tidigare erfarenhet från mc-köp kan du med fördel ta del av den här artikelns handfasta tips!

  • Höjd och storlek

Att köra bekvämt är A och O för dig som verkligen vill njuta av din mc-körning och det gör du bäst genom att välja en motorcykel som du sitter skönt på. Det handlar med andra ord om att välja en modell som passar just för dig; för vi är alla olika i längd och mått. Ett besök på de stora mc-mässorna är ett tips för dig som ska välja motorcykel eftersom du då har möjlighet att känna och provsitta olika modeller.

  • Motor och prestanda

Är du oerfaren mc-förare behöver förmodligen inte motorn vara den allra viktigaste komponenten när du väljer motorcykel. Satsa istället på en säker och bekväm modell som passar nybörjare; med fördel en lättare motorcykel som är enkel att manövrera i svängar. En van motorcyklist som främst ska köra på landsväg kan däremot gå på lite vassare modeller med starkare motor och prestanda.

  • Stil och utseende

En motorcykel ska förstås kännas som en accessoar eftersom det är en dyrare investering och ett objekt du har stor passion för. Har du möjligheten att vara lite flexibel i prislapp kan definitivt utseende och design på motorcykeln spela en avgörande roll. Är du ett fan av retro-hojar? Då kanske Hondas legendariska Rebel i ny lansering är något för dig när du ska välja motorcykel – en kultförklarad hoj som nu kommit i ny version.

  • Livsstil och andra aspekter

Det hör till att du väljer en typ av motorcykel som passar för din användning av motorcykeln. Är terrängkörning ditt stora intresse ska du så klart inte välja en custom-bike utan istället fokusera på någon typ av enduro-modell. Är det däremot det klassiskt sköna mc-glidandet du gillar är det nog legendariska Harley Davidsson motorcyklar du ska satsa på.

Värt att nämna är att det miljömedvetna tänkandet nu även nått mc-världen där du idag hittar flera så kallade eko-vänliga alternativ som ger mindre utsläpp. Faktum är att även de större tillverkarna idag tenderar att även lägga forskning och fokus på framtida eldrivna motorcyklar!

.