Smart utrustning till motorcykeln

När du investerat i din nya eller begagnade motorcykel är det på hög tid att fokusera på utrustningen. Idag finns det betydligt mer variation när det kommer till såväl kläder och skor som den mekaniska biten. Det är kort och gott upp till dig att välja det som passar bäst för dig; men det finns ändå vissa tips och riktlinjer att gå efter för att garantera din egen säkerhet och även komfort under körningen.

Slittåliga kläder för ur och skur

Oavsett vilken stil du använder till vardags måste nog ändå skinn som material i ditt mc-ställ än idag sägas vara överlägset snyggast. Det är dessutom ett otroligt tåligt material som du kan känna dig säker och bekväm i. Öppnar sig himlen ovanför och regnet öser ner håller skinnet dig ändå relativt torr, även om det så klart finns andra mer allvädersmässiga ställ att välja. Kom ihåg att blixtlåset är en viktig detalj på ditt ställ eftersom det ser till att vare sig mage eller rygg blir oskyddat vid oönskad vurpa.

Försäkring – en del av utrustningen

En annan viktig aspekt värd att nämna när det gäller utrustning till motorcykeln är trafikförsäkringen som ersätter såväl person- som sakskador orsakade av motorcykeln. Du ska helst se till att försäkra dig direkt i samband med köpet av motorcykeln. Det är sedan upp till dig att välja om du vill ha en halv- alternativt helförsäkring, men det sistnämnda är att rekommendera om du vill åka tryggt och säkert längs vägarna.

MC-hjälmen

Motorcykelhjälmen är utan tvekan en av de viktigaste delarna i din utrustning till motorcykeln. Du ska alltid vara noggrann när du väljer hjälm och se till att den modell du gillar uppfyller krav och standard från branschen. En hjälm kan så klart vara snygg och vill du kan du dessutom göra den unik genom att få det motiv du själv önskar, men kom ihåg att passformen är precis lika viktig som utseendet. Du kan välja mellan hjälmar i olika storlekar för att hitta den som bäst passar just din huvudform.

Cross-skydd

Att använda rätt skydd när du åker motorcykel är alltid lika viktigt, men viss körning är lite mer riskfylld än andra. Enduro och motocross är två exempel där du för att minimera risk och skador i åkandet behöver ett rejält cross-skydd med rätt passform för din kropp. Om du väljer ett kvalitetsskydd kör du med betydligt bättre förutsättningar samt mindre risker och är vurpan ett faktum finns stora chanser för att du snabbt är uppe på sadeln igen!

Rätt utrustning är av stor betydelse när det kommer till säkerhet och trygghet på sadeln, men viktigt att poängtera är även din egen inställning. Som MC-förare bör du visa respekt för vägen, väder och andra trafikanter. Förlita dig aldrig för mycket på din erfarenhet och skills. Vissa externa förutsättningar kan inte ens den bästa manövrera!