Stora motorcykelrace

Det finns stora EM-arenor där många race äger rum med många fans, nästa lika mycket som EM-fotbollen. När det kommer till tävlingar inom motorsport finns det väldigt mycket att titta på. Inom denna genre finns det dock en mängd olika typer av race, varpå denna artikel kommer kolla närmre på dessa.

MotoGP

Den mest kända serien av race som körs i världen kallas för MotoGP. Detta är ett race där flera förare kör mot varandra på en bana. Generellt sett kommer flera tusen åskådare för att kolla på serien som körs i olika länder. Om man inte har möjlighet att kolla på racet på tv finns det möjlighet att kolla på hemsidor som Unibet TV Sverige för att inte missa något. På så sätt behöver man inte ha några speciella tv-kanaler, utan spelhemsidor som Unibet erbjuder spelare att kolla på en mängd olika sporter direkt på hemsidan.

Supermoto

Ett annat känt race inom motorsporten kallas för Supermoto. I denna sport kör förarna på motorcyklar som kan liknas med dem i MotoGP, men de ser snarare ut som crossar. Många kallar därför Supermoto en mix av MotoGP och motocross. Banan som körs är gjord av både asfalt eller betong och jord. På så sätt är motorcyklarna speciellt framtagna för att klara olika underlag.

Speedway

Till skillnad från MotoGP och Supermoto så är Speedway en av det största motorsporterna i Sverige. Många svenskar kollar nämligen hellre på Speedway, just på grund av att det funnits flera bra förare från Sverige genom åren, bland annat Tony Rickardsson. Speedway körs på en jordbana och det finns en mängd olika mästerskap att köra. Bland annat går det att köra SM i Sverige där olika klubbar kör mot varandra. Utöver detta går det också att köra i VM-serien, vilken är den mest kända. Generellt sett körs serien bara i Europa, men det finns också förare från Australien och USA. Dessa förare är dock bosatta i Europa.