Tips för dig som gillar betting på motorcykelsport

Intresset för betting på sport är mer populärt än någonsin och när det kommer till motorgenren och motorcykelsport finns det mängder av operatörer som erbjuder spel på racing. De större operatörerna erbjuder ett gediget utbud av spel på allt från MotoGP och Moto2 till svensk Speedway och Enduro.

Därför har betting på motorcykelsport blivit så populärt

En av de absolut främsta anledningarna till varför så många spelare idag väljer att spela på motorcykelsport är utvecklingen av spel på nätet. Det är idag hur smidigt som helst att på bara några klick vara med och spela på ett eller flera lopp. Förr behövde du ta dig till en spelbutik för att göra en insats, medan du idag kan spela direkt framför datorskärmen eller till och med på resande fot med hjälp av mobilen.

Det ska dock nämnas att det den senaste tiden diskuterats mycket kring spelreglering för online betting i bland annat brittisk politik. Något som i viss mån kan komma att påverka bettingföretag inom motorcykelsport som till exempel Unibet Motorsport Betting en av de större aktörerna på den internationella marknaden.

Motorcykel racing – ett riskfyllt spel?

För dig som spelar på motorcykelsport är risken endast ekonomisk av sitt slag. Det är förarna där ute på banan som utsätter sig för den riktiga faran med att köra motorcykel i hög fart. Ibland kan dessutom saker ske ute på banan i stridens hetta där förare på allvar riskerar att göra sig illa. Ta bara den senaste händelsen i Moto2-serie där italienske föraren Romano Fenati

fick frispel och körde upp mot konkurrenten Stefano Manzi och drog i dennes handbroms.

Utbudet av online casinon är idag enormt och av dessa erbjuder ett större antal spel på motorcykelsport som MotoGP, Moto2, Superbike, Speedway och andra motorcykelserier.

Hur kan man spela?

Precis som i betting på exempelvis fotboll kan du även satsa på olika typer av spel inom motorcykelsporten. Den som har lite erfarenhet av betting på motorcykel racing tycker nog att variation är roligast och spelar därför på flera race samtidigt och säkert även olika typer av spel. Men vilka är då dessa spelvarianter inom just motorsport och motorcykelsporten?

Spel på vinnare

Du kan så klart spela på ett enda race där du kort och gott satsar pengar på den förare du tror kommer vinna racet. De senaste åren har till exempel den brittiske roadracing föraren Jonathan Rea imponerat med upprepade titlar så några slantar på honom inför kommande Superbike-tävlingar är inget dumt tips.

Pole position spel

Ett annat spel inom motorcykelsporten är att spela på så kallade pole position odds, vilket innebär att du förutsätter förarnas kval in på pole position. Det är det sista passet i kvalåket som bestämmer spelet, skulle några ändringar ske därefter har inte dessa någon påverkan på loppets betting.

Head-to-head betting

Ett spännande spel när det kommer till betting på motorcykel är att satsa på vem av två utvalda förare som kommer sluta på bästa position. För att detta spel ska vara giltigt behöver så klart bägge förare vara med från startlinjen.

Spela på motorcykelgrupp

Du kan spela på en utvald grupp inom motorcykelbetting där du satsar pengar på vem av gruppens förare som kommer snabbast in i mål. Skulle någon av gruppens förare inte komma till start är inte spelet giltigt.

Att tänka på

Precis som med all typ av spel med pengar gäller det att låta det sunda förnuftet leda ditt satsande. Spela aldrig för mer än du faktiskt har råd med och när det kommer till den här typen av betting är det alltid till din fördel att hålla dig uppdaterad om vad som händer i motorcykelsporten. Lär dig reglerna i olika lopp och studera de olika förarna för att bättre känna till deras olika styrkor och svagheter.